Хора в неравностойно положение - в инвалидни колички, са били пренасяни на ръце до заведение в подлеза пред НДК, тъй като единственият асансьор там се оказал неработещ. Случката е от края на март, когато в района имало организирано събитие за хора в неравностойно положение. Проверка в понеделник показа, че асансьорът продължава да не работи.

"Една от майките, която има дете в инвалидна количка, дойде да провери къде се намира заведението, в което ще празнуваме. Тя ми звънна и каза, че асансьорът не работи. Посъветвах я да сигнализира в съответните институции. Аз пък звъннах в район "Триадица", които винаги са ни подкрепяли. Казаха ми, че ще поемат ангажимент на фирмата, която поддържа асансьора. В деня на събитието се оказа, че съоръжението не работи. За съжаление реалността беше много тъжна и унизителна за хората, които присъстваха". Това заяви в ефира на NOVA Анна Йончева от Проект “Различните" деца на България.

Тя обясни, че децата, които са в инвалидна количка, са били пренесени от доброволци и случайни минувачи, за да стигнат до заведението. 

"Нямаше човек, който да сме помолили да помогне и той да не откликна. Но съжалителните погледи бяха унизителни за хората в инвалидни колички", подчерта Йончева.