Доброволци от формирование "Железни врата“ в сливенското село Стара река оказаха съществена помощ за ликвидирането на пожар, обхванал близо 10 000 кв. метра от землището на населеното място.

Пожарът е избухнал на 5 ноември в околностите на селото. Сигнал е бил подаден до кмета Николай Стефанов. "Веднага се обадих на шофьора на нашия противопожарен автомобил Айдън Адемов и на доброволеца Стилиян Красимиров. Отидохме на място. Горяха стърнищата. Имаше гъст, задушлив дим. Обадих се на пожарната служба в Сливен за помощ“, заяви Стефанов. Докато пристигне екипът от града, тримата мъже от Стара река са започнали да гасят. Наложило се е за 10–15 минути да преустановят движението по главния път, за да ограничат огъня. "С общи усилия пожарникарите и ние успяхме да се справим“, каза още кметът. Благодарение на бързите и адекватни действия са спасени близките горски масиви, предотвратен е рискът за населеното място.

"Железни врата“ – Стара река е създадено преди осем години. По настояване на Община Сливен, през 2016 г. формированието в трудно достъпния планински район получи специализиран автомобил от ГД "Пожарна безопасност“. Десетте доброволци /двама от тях са от с. Бяла/ са осигурени със защитни облекла и автомобил "УАЗ“ с висока проходимост, съобщи началникът на общинския отдел "Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

В община Сливен има още едно формирование: "Грамадите“ – Глушник и Трапоклово, което развива активна дейност в част от равнинния район.