През изминалите три дни - събота, неделя и понеделник (3-5 септември) екипите на Доброволно формирование "Пловдив 112" активно участваха в борбата с придошлата водна стихия, съобщи за Агенция "Фокус" Атанас Даков, ръководител на доброволното формирование. В Каравелово и Трилистник теса отстранявали последиците от наводнението.

"В тези села приливната вълна е помела улици, дворове, инфраструктура, постройки, и превозни средства и е потопила къщите на хората с 1,4 - 1,5 метра мръсна вода, кал и тиня. Борбата с бедствието включваше отводняване и разчистване на наносите от кал и тиня", разказа Даков.

Днес (вторник, 6 септември - Ден на Съединението), за четвърти пореден ден, доброволците от формирование "Пловдив 112" са на терен и продължават борбата със стихията.

"В екипите на формированието от вчера се включиха и тези колеги, които миналата седмица бяха командировани за участие в международно учение на тема наводнения в Унгария и които се завърнаха в Пловдив тази сутрин в 3 часа", добави Атанас Даков.