Доброволна акция за почистване на двора на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново ще се проведе днес. Организатори отново са ентусиастите от TarnovoRuns и Доброволно чистене - Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус".  

“Днес, на 2-ри април, гласуваме, но какво избираме? Ние избираме една по-чиста среда около нас! Избираме да помогнем на "Нова болница" и да върнем жеста към медицинския персонал вътре. Така както те се грижат за нас в трудните моменти, така и ние избираме да дарим 2-3 часа за тях. Избираме да има повече зелени местенца за отдих, игри и семейни моменти. Избираме да действаме, а не да чакаме някой да ни оправи", обясняват организаторите на кампанията.  

Те призовават всеки, който има възможност и желание, да ги подкрепи. Ще се чисти северният двор на лечебното заведение, който е обработван и преди, но за съжаление днес отново изглежда като микросметище.  

Ентусиастите предвиждат да събират отпадъци, клони и шума, да окастрят няколко дървета и храсти, да засадят нови цветя.  

За всички, които ще помогнат, са предвидени и изненади - игри с награди. Ще има и почерпка. 

Акцията ще започне в 11:00 часа. Чували и ръкавици има достатъчно, но организаторите призовават всеки, който има чапичка или тесла, да я занесе.  

Луиза ТРАНЧЕВА