Доброволците от Сдружение "Близо до теб" в Дупница провеждат кампания, в която влага сърцата си и всичките си усилия под надслов “Ще си бъда у дома за Коледа". Пред "Фокус“ председателят на сдружението Асен Кирилов посочи, че кампанията е посветена на хората, които нямат собствен дом и обитават Центъра за временно настаняване, както и на младежите от Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години, лишени от родителски грижи.

"Вярваме, че и този път хората ще откликнат и ще помогнат заедно самотните хора и младежите без родители да посрещнат едно светло, топло, уютно и радостно Рождество Христово в местата, които обитават“, каза Асен Кирилов. Той призова да се даряват трайни пакетирани хранителни продукти от които и двата центъра имат спешна нужда.

"Ще се радваме, ако заедно съберем и необходимите продукти за празнична вечеря на Бъдни вечер и Коледа! Обитателите на Центъра за временно настаняване са 10, а на Преходното жилище за младежи – 4“, допълни Кирилов. Той призова хората с щедри сърца, които са готови да зарадват възрастен самотен човек или младеж без родители с индивидуален коледен подарък, да си изберат един човек от приложения списък и да предоставят подаръка в пункта за дарения, като на него напишат имената си и за какъв получател е предназначен.

Основната цел е да се подари една малко по-радостна Коледа на хората без дом и близки.