Доброволци на Български младежки Червен кръст-Враца отбелязаха Международния ден на незрящите хора- 13 ноември с поставяне на постери в градския транспорт с препоръки при пътуване с незрящи хора. Това каза за "Фокус“ Гергана Михалчева –директор на областната структура на БЧК във Враца. "Кампанията стартира с отбелязването на Международния ден на белия бастун- 15 октомври, когато младежите поставиха постери в седем мотриси на "Тролейбусен транспорт“ в града с препоръки към пътниците при пътуване с незрящи хора, като постерите бяха изработени със съдействието на председателя на Съюза на слепите в града“, уточни Гергана Михалчева.

"Целта ни беше да обърнем внимание на начина на общуване с хората с увредено зрение, защото те се нуждаят от подкрепата на всички нас“, допълни Гергана Михалчева и посочи, че това е поредна кампания на младежите в Български червен кръст, насочена към хора с увреждания.

"Миналата година Български младежки червен кръст във Враца заедно с Младежки център и младежката организация към Съюза на глухите организираха събитието "Ръка за ръка учим жестовия език news pic 2
©
“ , а целта беше хора от различни организации и възрасти да научат основите на жестовия език по един забавен и приятен начин. В тези инициативи и дейности всъщност залагаме на равнопоставеност, толерантност и еднакво отношение към всички различни, независимо от цвета на кожата, вероизповедение, физически недостатък, защото никой не е застрахован от това, дали в един момент няма да се отзове от другата страна и да има нужда от доброто отношение на заобикалящите го“, коментира още директорът на Областната структура на БЧК във Враца.

Росица ВАЛЕНТИНОВА