Доброволци чистят Петропавловския манастир и пространството около него. Инициативата е първата благотворителна акция на новосъздадения Клуб за бъдеще – Велико Търново. Кампанията ще премине под надслов "ЗаЕдно ЗА Петропавловския манастир (ПОМОЩ за "сърцето на надеждата“), предаде кореспондент на "Фокус“.

Планът на доброволците включва почистване в самия манастир и двора му, за да бъде подготвен за предстоящата зима. Ако помощниците имат сили, след като приключат, те ще почистят и районът около светата обител, замърсен от всякакви боклуци.

"При проведен разговор със старшата сестра на манастира, която отговаря за всичко, свързано с него съвсем сама, тя ни сподели, че само две жени се грижат за целия манастир и не смогват с работата. Затова клубът ни реши да подаде ръка там, където има нужда. Разбира се, затова имаме нужда от вас (доброволците), за да успеем максимално да бъдем полезни и ефективни. Ако и ти усещаш пламъчето в сърцето, надеждата, изпълваща душата ти, при мисълта да помогнеш на Божия дом в собствената си родина, заповядай заедно с нас", приканват организаторите.

Акцията ще е на 26 ноември /събота/ от 10:00 до 13:00 часа. Осигурени са подръчни материали, ръкавици и чували.

Всеки, който иска да помогне, може да пише на страницата на Клуб за бъдеще – Велико Търново във фейсбук.