Доброволческата организация "Приятели на животните – Велико Търново“ изнемогва. В момента в нея работи само една дама, която не може да се справи с всички сигнали, които ежедневно получава. Това разказва самата тя в пост в страницата на сдружението във Фейсбук, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Вкъщи имам над 20 животни - котки и кучета. Имам неплатени сметки в четири клиники в Търново - Санивет, Еклипс, Веритас, Ветс мийт Петс и в МВК Варна. Шепа хора помагат за сметките, за което съм им безкрайно благодарна, но за съжаление това не е достатъчно, на фона на ежедневните сигнали за животни. Не минава ден без някой да ми пише и звънни за пострадало или изхвърлено животно. Не мога да прибера всички или да помогна на всяко! За лечение помощ не отказвам, въпреки хилядите левове, които дължа по клиниките.

Но докато оправданието на хората е "не мога да го прибера имам котка или куче вкъщи“... то аз имам 25, мога ли да прибера още ... "Щом имаш толкова още едно не е проблем“... и това чувам често... проблем е! Ходя да работя на две места, за да мога да плащам по клиниките, когато не се съберат достатъчно средства за лечението. Организацията не ми е работното място, не получавам заплата за това, правя го защото обичам животните, помагам в свободното си време... с две работи дали имам такова. Не съм длъжна на никого, защото това е доброволен труд и не получавам европейски субсидии, общински средства, не изнасям кучета в чужбина за пари или какви ли не глупости, които хора разправят наляво и дясно, ако се печелят толкова пари, занимавайте се вие, бездомни животни по улиците има за всички!“, пише Радостина Герганова и призовава всеки, който има желание и възможност, да ѝ помогне.