За шеста поредна година по случай наближаващите светли Рождественски празници добротворци от столицата, обединени от каузата "Запази доброто“, организират благотворителна кампания в подкрепа на възрастни хора в неравностойно положение и на деца и лица с увреждания, лишени от родителска грижа.

"Кампанията на "Запази Доброто“ стартира отново! Коледа наближава, а с нея и коледните чудеса. Ако желаете да стоплите сърцата както на възрастни хора в затруднено финансово положение, така и на деца и лица с увреждания, лишени от родителска грижа, можете да го направите като се присъедините към нашата кауза. Желаем да подпомогнем възрастните хора с хранителни продукти, а на живущите в дома за увреждания да подарим това, което са написали в скромните си писма до Дядо Коледа“, уточняват организаторите.

Пакетирани хранителни продукти с гарантирано дълъг срок на годност и желанията от писмата до Дядо Коледа ще се приемат в столицата на няколко адреса, които могат да бъдат открити в страницата на кампанията в социалните мрежи. Подаръците трябва да бъдат нови и надписани поименно.

Инициативата ще се осъществи на 17.12.22 г. в Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в Мездра и в селата Моравица, Руска Бела, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Лютиброд, Люти Дол, Боденец, Горна Кремена, Зверино, Крета, Ребърково и др.