Добричка гимназия подарява контейнери за събиране на пластмасови капачки на 14 училища в града, предаде репортер на "Фокус". Жестът е на ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост.

Контейнерите за разделно събиране на отпадъци са във формата на сърца в цвят червен. Петнадесетият контейнер вече е в употреба във фоайето на самата гимназия. Това е още една стъпка на добричани в "Градска рециклиада" - инициатива, която в надпреварата има амбицията да изведе Община Добрич на първо място и градът да получи като дарение автоматични дефибрилатори, които ще бъдат поставени в няколко точки и могат да спасят човешки живот.

В първия пролетен ден и в навечерието на Световния ден на водата добричките ученици и техните преподаватели дават тон на една прекрасна мисия - училището да е територия, където се получават образование и възпитание и е наситена с добри дела.

Само преди дни младите хора от гимназията предадоха огромно количество кенчета за кампанията на Сдружение "Заедно правим добрини", което със събрани средства прави дарения периодично, за да подпомогне областната болница в Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА