За традиционния празник Св. Валентин добричани предпочитат класическите подаръци - букет цветя, шоколад и бутилка вино, предаде репортер на "Фокус". Промяната в цената в сравнение с миналата година е осезателна и е в посока нагоре неколкократно, но въпреки това добруджанци ще спазят традициите, сочи проверка в търговската мрежа на града. Търсене вече има, според търговци.

Сладки изкушения, като розови мъфини, понички с розова поръска, торти, балони и шоколадови бонбониери във форма на сърце с червен цвят изкушават от щандове и витрини. Седмица преди празника търговците провокират с малки намаления на цените - между 20% и 25%. 

Търговците на цветя предлагат голямо разнообразие. Оказва се, че традиционно скъпи цветя, като саксии с орхидеи и мини рози сравнително запазват цените от предходни години. Аранжирани малки букети от гербери или рози в съчетание с лилиум обаче се оказват скъпи предложения и цените варират от около 8 до 15 лв. Мини букети с по-екзотични цветя достигат дори до 17 лв. 

Търсенето на вина не намалява, особено за Деня на любовта. Винарните в добруджанския град предлагат широка гама от вина в зависимост от гроздето, отлежалост, купажни червени вина, класически и плодови, които могат да се открият на фермерските пазари в областта. Ценители на липсват за радост на търговците. Някои винарни са подготвили изненади за празника във вид на бутикови подаръци, които включват освен бутилка вино и красиви плата или свещници, изработка на занаятчии и художници. Всичко това е опаковано празнично. 

По-младото поколение се доверява на онлайн предложенията за подаръци. Много актуални са мини кутийки във форма на червено сърце, пълни с миниатюрни свитъци, завързани с копринени панделки - 12 причини защо те обичам, за всеки месец, цяла година.

Жулиета НИКОЛОВА