Добрич ще отбележи 145 години от освобождението от османско владичество с празнична програма на 27 януари, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Денят ще започне с благодарствен молебен, отслужен от добрички духовници в 10:00 часа в храм "Свети Георги“.

Ден на отворените врати е обявен в петък на Военно гробище - музей. Младежкият център организира отборна игра "Цената на свободата“ с участието на ученици от СУ "Любен Каравелов“ и мотивационна среща "Цената на Свободата“ с участието на ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий“.

През целия ден ще бъдат поднасяни цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, Иван хаджи Вълков, Ф. М. Достоевски, Алея на опълченците във Военно гробище музей, паметник на победата (паметник на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман), паметник-костница на загинали руски войници и офицери по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 г., паметник на 122-ма незнайни руски воини и офицери (до костницата на руските воини).

Жулиета НИКОЛОВА