С празнична програма Добрич отбелязва 145 години от освобождението от османско робство, предаде репортер на Агенция "Фокус". Благодарствен молебен ще бъде отслужен от добрички духовници в 10:00 часа в храм "Свети Георги“.

Младежкият център организира отборна игра "Цената на свободата“ с участието на ученици от СУ "Любен Каравелов“ и мотивационна среща "Цената на Свободата“ с участието на ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий“.

Ден на отворените врати е обявен днес на Военно гробище - музей. През целия ден ще бъдат поднасяни цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, Иван хаджи Вълков, Ф. М. Достоевски, Алея на опълченците във Военно гробище музей, паметник на победата (паметник на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман), паметник-костн news pic 2
©
ица на загинали руски войници и офицери по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 г., паметник на 122-ма незнайни руски воини и офицери (до костницата на руските воини).

"И сложиха главите си за Отечеството" е озаглавена фотоизложбата, посветена на 145 години от освобождението на град Добрич от османско робство. Експонирана е във фоайето на Областна управа - Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА