Със званието "Почетен гражданин на Добрич" тази годинаще бъде удостоен проф. Енчо Калчев, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Той е избран за неговите изключителни заслуги за развитие на здравеопазването в добруджанския град, както и в областта на научния и социалния живот в града и област Добрич.

Общинският съвет на Добрич подкрепи предложението на Комисията за избор на почетен гражданин проф. Калчев да бъде удостоен с високото звание. Това ще се случи на тържествена сесия в Деня на Добрич - 25 септември, в една от залите на Художествената галерия.

Проф. д-р Енчо Калчев Събев, д. м. н. беше номиниран за високото отличие от Съюза на учените в България - клон Добрич, за неговия изключителен принос и заслуги за развитието на здравеопазването в Община Добрич. Другата номинация беше на Инициативен комитет от граждани за инж. Стоян Дамянов за приноса му за икономическия живот на града и благосъстоянието на неговите жители, също за идеите му, намерили отражение в структури, като ТПП – Добрич и "Добрички панаир“ АД. 

Жулиета НИКОЛОВА