"Добри примери има - Добрич`2023" конкурсът продължава с ново издание, а организирането му от общината се превърна в ежегодно и набира все по-голяма популярност и участници, предаде репортер на "Фокус". Надпреварата е открита, целта е да се превърнат в красиви места междублоковите пространства на града.

Няколко са условията за участие:

- Снимките на градинките, за които се грижат гражданите, трябва да бъдат поместени в коментари под публикацията за конкурса във Фейсбук страницата на Община град Добрич

- В коментара трябва да бъдат посочени точния адрес, името на участника и телефон за контакт

- Адресът и името на участника трябва да са в един коментар със снимката (не повече от две).

Крайният срок за публикуване на снимките е 20 юни. Наградите са осигурени от Хипермаркет "Практикер“. I-ва награда е ваучер за 150 лева, II-ра награда е ваучер за 100 лева и III-та награда – ваучер за 50 лева. Всички участници в конкурса ще получат и разсад за летни цветя.

Идеята на конкурса е все повече активни граждани да се включат в дейности с полза за общността, така че Добрич да стане по-красив и приветлив, едно прекрасно място за живеене. Изданията от предходните години показват, че желание има, старание и грижа - също. Стремежът е инициативата да приобщи повече съмишленици. Допустимо е съсед да предложи във фото формат работата и усърдието на друг, който живее наблизо. Колкото повече добри примери, толкова повече красота би имало за добруджанци, смятат мнозина.

Жулиета НИКОЛОВА