Регионален форум за "Иновации в училището на XXI век“ започва днес във Велико Търново. Домакин на проявата е СУ "Емилиян Станев“, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието е част от Националната програма "Иновации в действие“. Съорганизатор, освен школото, е и Регионалното управление по образованието – Велико Търново. В срещата ще се включат и партньорски училища от Плевен, Добрич и Черноморец, Българското училище в Братислава, иновативни училища от областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.

"Днес ще има два открити урока – по музика на Йордан Цветанов и по хореография на Ана Лалева. Утре след официалното откриване, ще бъдат представени иновативни практики от СУ "Емилиян Станев“ от Биляна Бонева, ОУ "Васил Левски“ в Разград от Венелин Николов, Русенски университет "Ангел Кънчев“ от доц. Анелия Иванова и ПМГ "Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово от Галя Неделчева. След обяда е предвидена работа в ателиета: "STEM образование“ с модератор доц. д-р Ваня Димитрова, "Дигитализацията в образованието“ с модератор доц. д-р Петя Събева; Интегративният подход в обучението“ с модератор доц. д-р Виолета Стойчева и "Креативност и култура за иновации“ с модератор Анна Павлова“, допълват от СУ "Емилиян Станев“.

Като поздрав за всички гости учениците са подготвили голям концерт, който ще е утре от 17:00 часа. Специален комплимент ще е излъчването на аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина“.

Форумът продължава до 30 март, включително. В сряда своите успехи в иновативните си практики ще представят представителите на училища от Плевен и Братислава. В последния ден има още един открит урок - по математика на Биляна Бонева, класен ръководител на IV д клас.