След повече от 20 години плувният басейн във филиала на Тракийския университет ще бъде ремонтиран. Това увери кметът на Ямбол Валентин Ревански. Той е разговарял с ректора на висшето учебно заведение, предаде репортер на "Фокус".

"На среща с ректора на "Тракийски университет" проф. д-р Добри Ярков заедно решихме с общи усилия да възстановим плувния басейн, който ще се използва от гражданите на Ямбол и от студентите на Факултет "Техника и технологии". Община Ямбол винаги е открита към съвместни проекти в ползва на града", заяви градоначалникът.

От своя страна, проф. Ярков изрази решимостта на Университета също да участва и инвестира в ремонта на плувния басейн, подчертавайки, че една от неговите мисии като ректор е да реновира и възстановява инфраструктурата на висшето учебно заведение.

Това е третият плувен комплекс в града. Единият, който беше основно ремонтиран е в Езиковата гимназия и може да се ползва и от външни лица, а другият е в Природо-математическата гимназия, но той е със затворен достъп само за ученици.

Големият плувен басейн във филиала на старозагорския вуз е с дължина 25 метра, а има и по-малък, в който малчугани ще могат да се забавляват. След ремонта му ямболии и гостите на града ще имат още едно място, на което да упражняват любимия спорт или просто да разнообразят ежедневието си.

Предстои да се изготви проектът, след което да се задействат и останалите процедури за финансиране, реновиране и въвеждане в експлоатация.