Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което да бъде монтирани на пътя Царево - Ахтопол, III-9901. Очаква се всички елементи на мостовото съоръжение да бъдат на място до утре сутринта. Движението им е става много бавно поради размерите и теглото им, съобщиха от ОДМВР – Бургас. На място се изчаква да пристигне багер 41 т. който да помогне за демонтажа на компрометирания мост. Очаква се в утрешния ден да започне монтажа на металния мост.

По отношение на моста в Царево, на обходния маршрут - на съоръжението се работи по възстановяване на устоя чрез закаляване и запълване на дупката.  Дупката се запълва със скална маса за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението.

По пътя Царево- Малко Търново след с. Изгрев, движението се ограничава в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало вследствие на валежите.

По съоръжението на р. Караагач между Китен и Царево се въвежда временна организация и движение в една лента поради  нужда от усилване следствие на валежите и бедствената ситуация