До четири месеца ще бъде готов скейтпаркът в Северния парк. Това стана ясно по време на проверката на обекта от кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Надежда“ Димитър Димов. Съоръжението ще има 2 основни секции – "Стрийт“ и "Боул“ – и  се изгражда по идея и проект на Българската скейтборд федерация, а по време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.

"Изграждането на спорни площадки винаги е било мой приоритет. Работим заедно със спортните клубове и  федерациите, за да могат съоръжения да отговорят на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно и в същото време се намира в паркова среда. Най-важното е, че хората, които практикуват този спорт, са част от екипа, работещ по проекта и по реализацията му. Район "Надежда“ е лидер по спортове на открито и това се дължи на районния кмет Димитър Димов, който успява да осигури подходящи места за нови спортни съоръжения и да придвижи процедурите и работата по изграждането им", каза столичният кмет.  

Димитър Димов призна, че с помощта на кмета Фандъкова работи по още няколко проекта. 

"Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година. В момента се изграждат още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства и една в двора на 63. ОУ “Христо Ботев“.  На 8 нови спортни площадки в "Надежда" вече има съвременни условия за спорт", заяви районният кмет Димитър Димов.