Топлоподаването във Велико Търново ще бъде възстановено в средата на септември. Всички планови ремонти на Топлофикационното дружество в града ще приключат в срок увери Георги Георгиев, главен инженер на компанията, предаде кореспондент на "Фокус“.

Той допълни и, че дружеството се подготвя за зимата като инвестира над 500 000 лева в подобряване на мрежата.

Ремонтират се основните топлопроводи и квартални отклонения, монтират се нови спирателни кранове, и топлопроводи.

"Фокус“ припомня, че местната топлофикация е в планов годишен ремонт от средата на август до средата на септември.

"Целта на инвестициите е чрез правилните дейности да се сведат до минимум авариите, както и да подобрим качеството на услугата за гражданите. Най-важното е постигнатия успех при монтирането на новите спирателни кранове разположени на ключови места по градската топлопреносна мрежа, като това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени малки участъци. До сега това беше невъзможно и се налагаше да се спират няколко квартала за отстраняване само на една малка авария. В момента работните дейности са насочени по подмяна на топлопроводи, които снабдяват кв. "Колю Фичето“ и централната част на града в района на ул. "Филип Тотю“ и ул. "Бойчо Войвода“. Извършва се и подмяна на основни елементи от топлопреносната мрежа, както и подмяна на стара топлоизолация. Обновяването на топлопреносната мрежа е със собствени средства на дружеството“, обясни инж. Георгиев.

Той допълни и, че вероятно ремонтите ще приключат в срок, а топлоподаването ще бъде възстановено до броени дни.

"При промяна на срока абонатите ще бъдат информирани своевременно“, посочи инж. Георги Георгиев.

От дружеството допълват че в продължение на две години се поддържа стабилна цена без промяна. От ръководството на ТЕЦ-а поясняват, че промяна в цената на топлинната енергия за клиентите няма да има. Тя остава същата, както миналата година, независимо от ежемесечната промяна на цените на различните горива.