До 200 метра е намалена видимостта в района на Свищов. От Агенция "Пътна инфраструктура“ уточняват за "Фокус“, че в околността има мъгла, която затруднява нормалното протичане на движението. Пътните настилки са предимно сухи, на места има мокри и хлъзгави участъци, поради което шофьорите трябва да са внимателни.

Трафикът на територията на Великотърновска област е спокоен. Пътищата са предимно сухи и обработени срещу заледявания. Видимостта е добра. За последните 24 часа няма нови въведени ограничения. Не са регистрирани и тежки инциденти. Проходите са отворени и проходими при зимни условия.

От КАТ "Пътна полиция“ съветват водачите да карат внимателно и уточняват, че както през днешния, така и през следващите почивни дни ще има активни проверки в целия регион. Органите на реда ще следят за спазването на закона, за шофьори, които карат под въздействие на алкохол и наркотици, както и за такива, които се движат с несъобразена скорост или имат "нагло поведение“ на пътя.

В областта има две стационарни камери – край селата Шереметя и Момин сбор. Стационарни такива се поставят в участъците, в които най-често има инциденти, както и там, където шофьорите си позволяват да карат с много по-висока от позволената скорост.

Луиза ТРАНЧЕВА