До 150 000 лева ще отпусне община Кърджали за археологическите разкопки на Перперикон през това археологическо лято. Решението бе гласувано единодушно по време на днешното заседание на Общинския съвет. Това съобщиха от Общината. 

Излагайки мотивите си за предложението кметът доц. д-р Хасан Азис заяви, че вече над 20 години под ръководството на проф. Николай Овчаров се извършва проучвателна дейност на обекта, финансиран от община Кърджали,  европейски проекти и с трансфери от Министерство на финансите, докато през тази година все още липсва приет национален бюджет за 2023 г., респективно отпуснато целево субсидиране на археологическия обект.

Кметът доц. д-р Хасан Азис изтъкна, че Скалният античен и средновековен град Перперикон е недвижима културна ценност в категория "Национално значение". "През годините теренните археологически проучвания се извършват по одобрени  работни програми. В резултат обликът му бе променен и Перперикон се превърна в един от най-посещаваните археологически обекти в страната.“, каза още кметът на Кърджали.