До 11 декември продължава кампанията "Добрич - дари книжка и усмивка на дете в болнично легло", предаде репортер на Агенция "Фокус". Инициативата е на Сдружението в Добрич "Заедно правим добрини!". Те са популярни с тяхната кампания, която е с постоянно действие и е наречена "Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич". 

Целта на новата кампания е да бъдат събрани детски книжки за отделението по педиатрия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич, за да се обогати тяхната библиотечка, на която се радват малките пациенти. Книжките могат да бъдат както нови, така и използвани, но в добро състояние. За предаването им гражданите могат да се свържат с организаторите чрез съобщение на страницата им. Книжките могат да бъдат предадени и в пункт - павилиона за цигари и пакетирани стоки пред хотел "България" в Добрич, който е отворен всеки делничен ден. 

Кампанията е организирана съвместно с "Усмихни се! Чети и оцветявй с Мечо!". Повече информация може да се намери на техния сайт. От началото на кампанията много граждани, ученици и организации дори извън Добрич се включиха в кампанията. Сред дарителите са ученици от ЧОУ "Мария Монтесори" в Добрич, неправителствената организация "Донороството е живот/ Майки за донороството" и много други.

Жулиета НИКОЛОВА