Специална селекция със 160 авторски фотографии на Иван Шишиев гостува в сградата на Столичната община на ул. "Московска“ №33. Изложбата "Етюдите на София“ е една от най-мащабните фотографски експозиции, представяни в София, съобщиха от Столична община. Тя показва архитектурни забележителности на града, моменти от ежедневието, спецификата на градската среда.

Красивите фотографии са разположени във входа на сградата, на партера, в деловодството за обслужване на граждани и на първи, втори и трети етаж в Столичната община. За да могат да ги видят повече столичани и гости на града, на 4 и 5 февруари (събота и неделя) вратите на административната сграда ще бъдат отворени за посетители от 10.00 часа до 12.00 часа.

Нейният автор – богословът и фотограф Иван Шишиев, създател на популярната страница в социалните мрежи "Етюд-и-те на София“ – ще разкаже интересни истории от работата си на хроникьор на мигове от живота в откритите пространства на столицата. 

Изложбата "Етюдите на София“ ще остане в сградата на Столичната община до септември 2023 г. След това ще обиколи софийски училища, за да срещне учениците с едни от най- красивите места на града, уловени от обектива на фотографа.  Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община в Календара на културните събития на София.