Във връзка с петнадесетгодишнината от създаването на съда, каним граждани, ученици и журналисти да се запознаят с историята и ключовите моменти от живота на Административен съд-Видин днес от 11 часа в сградата на съда – ул. "Цар Симеон Велики“ № 3, съобщиха от съда. Събитието ще се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам – 28 септември .

За учениците от област Видин е предвиден и конкурс с решаване на казус, чийто регламент за участие, срок на изпълнение и материални награди ще бъдат обявени в деня на събитието- 28 септември.  

Официалното награждаване на участниците от конкурса с най-аргументирани отговори, ще се състои на 14.11.2022 година от 11 часа в сградата на съда.

Провеждането на Дните на отворени врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов "Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите, и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.