Нова детска градина получиха децата от с. Радиново на 14-ти февруари. На празника на любовта и виното лентата бе прерязана от кмета на Община "Марица“ Димитър Иванов, председателя на Общински съвет "Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кмета Анелия Симеонова, кмета на селото Трайчо Кардашев и директора на ДГ "Щастливо детство“ Йорданка Стойчева. Церемонията започна с празничен водосвет, отслужен от отец Георги, информира кореспондент на "Фокус".

Ръководителят на детското заведение изказа признателност на градоначалника и екипа му.

"Днес е паметен ден за всички нас, защото тази просторна, модерна и красива детска градина с нови площадки за игра е осъществената мечта на няколко поколения жители на с. Радиново. От мое име и от името на екипа на ДГ "Щастливо детство" благодаря на кмета на община "Марица" г-н Димитър Иванов и на екипа му, на председателя на Общински съвет "Марица" г-жа Гергана Трендафилова, на кмета на с. Радиново Трайчо Кардашев и на общинския съветник от селото Стоян Куршумов, защото благодарение на техните усилия се случи всичко това", заяви Йорданка Стойчева.

Кметът на Община "Марица" поздрави присъстващите и отбеляза, че днес с. Радиново отбелязва 3 празника.

"Днешният ден е троен празник за с. Радиново и Община "Марица". Чувствам се особено щастлив, че въпреки пандемията, трудностите и инфлацията, успяхме да построим нова детска градина. Това е дългоочаквана инвестиция за хората в с. Радиново години наред, а за мен е още по-важно, когато виждам грейналите от радост погледи на децата“, посочи управникът.

Той припомни, че през 2023 г. се навършват 35 г. от създаването на Община "Марица“, като годишнината ще протече под слогана "Инвестираме в бъдещето“.

"Всеки един родител мисли първо за децата си, затова ние се грижим с такава любов за тях, поставяме на първо място щастието, радостта и комфорта им, защото те са нашето бъдеще“, обърна се към присъстващите Димитър Иванов.

Той припомни, че за последните 9 години това е деветата новопостроена детска градина в Община "Марица“, което означава, че всяка година на територията на селищната система се изгражда по едно ново детско заведение.

"Когато сме добри един към друг, когато сме сплотени и вървим заедно напред, винаги постигаме целите си“, изтъкна градоначалникът.

Той подари нова уредба на детската градина, играчки за всяка една от двете групи и лаптоп на учителския екип и допълни, че Община "Марица“ има готови проекти за още 2 нови детски градини.

С мил празничен концерт малчуганите поздравиха десетките жители и гости на селото, дошли да разгледат придобивката.

Новата сграда на ДГ "Щастливо детство“ е разположена на площ от 500 кв. м. Тя е предназначена за 2 групи, за всяка от които в двора има площадка за игра, покрита с ударопоглъщаща настилка, оборудвана с комбинирани съоръжения, люлки и люлка-везна. Пред сградата са изградени площадки за игра на футбол и баскетбол.

На събитието присъстваха и заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, кметове на населени места, общински съветници и представители на администрацията.