Днес в Община Казанлък бе представена новата електронна билетна система за градския транспорт в града, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" - Стара Загора. Електронната билетна система вече е в експлоатация. "Системата е от голямо значение за община Казанлък, тъй като ще позволи оптимизация на дейността на общинското предприятие и ще даде възможност на хората, които ползват градския транспорт, да имат достъп до една съвременна технология при пътуване" , заяви в началото на срещата зам.-кметът Даниела Коева.

Благодарение на реализацията на проекта за интегрирано електронно таксуване гражданите и гостите на Казанлък имат възможност да закупят своя билет за пътуване посредством безплатното мобилно приложение – "Градски транспорт Казанлък", уеб порталът biletnasistema.kazanlak.bg, стационарна машина за продажба на билети и презареждане на карти, две билетни каси за продажба, както и на място в автобуса.

На пресконференцията присъстваха зам.-кметът Инфраструктура, строителство и транспорт Даниела Коева, ръководител на проекта "Интегриран транспорт в град Казанлък Етап II" инж. Кънчо Христов, Радослав Митев специалист от фирмата изпълнител "Смарт Сити Системс", директорът на Общинското предприятие "Балканинвест" Петко Карагитлиев.

Рени АТАНАСОВА