В рамките на работния форум се проведе семинар с участието на Андерс Столан – консултант и представител на партньора по проекта INTERNATIONAL DEVELOPMENT NORWAY ASSOCIATION/ Асоциация "Интернейшънъл девелопмънт Норуей “, Норвегия и инж. Петя Нешева от Агенцията за устойчиво енергийно развитие, екипа на проекта от община Хасково, представители на населените места, където се изпълнява проекта, на учебни заведения и други.

Напредъкът на проект “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково" представи ръководителят на проекта инж. Даяна Добрикова, а гостуващият партньор от Норвегия сподели добри практики и решения за енергийна ефективност в Норвегия за възобновяемата енергия и възможностите пред общините.

Утре партньорите по проекта продължават работа с посещение в населените места, където се реализира проект “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково".

В Гарваново, Въгларово, Клокотница и кв. "Болярово“ вече се извърши подмяна на съществуващите улични осветителни тела със съвременни енергийно ефективни светодиодни осветителни тела, инсталирани са системи за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление, изградени са съоръжения за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за нуждите на външното осветление.