Днес ще се проведе концерт "България и Норвегия пеят" излъчван чрез телемост. Събитието ще се проведе днес от 19:00ч. в Националния дворец на децата гр. София.

За пръв път деца от България ще пеят от нашата родина, а децата от Норвегия – от тяхната и мероприятието ще бъде съвместно посредством телемост.

От българска страна ще вземат участие: Детски хор на Българското Национално Радио, детска вокална група "Сладки пуканки“ и детска вокална група "Пламъче“, от норвежка страна – саксофонистът Trygve Seim, пианистът и органист Andreas Utnem, китаристът и композитор Frode Barth, както и Детски хор от Foss school от Осло.

Преди 13 години Фондация Дарби имаше една мечта – да събере деца, които заедно да изпеят песни в прослава на Бог. Така се "роди“ фестивала "Осанна във висините“, а проектът "България и Норвегия пеят“ е естествено продължение на него. Една кулминация, чрез която ние имаме щастието да съберем над 120 деца и младежи на различна възраст, от различни музикални хорове и групи. Основната цел е културният обмен на музикални практики и запознаване с песенното творчество на двете страни.