Днес от 10.30 часа в сградата на Етнографски музей към РИМ - Варна ще се проведе първата информационна среща по проект "Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и социално иновативен музей“, финансиран от Национален фонд Култура по "Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални общински културни институции“, съобщиха от РИМ - Варна.

Основният акцент на встъпителната среща на проекта е да се запознаят заинтересованите страни и широката общественост с основните аспекти на проекта, неговите цели, и резултати.

В срещата ще вземат участие уредници от отдел "Нова история на Варна“; отдел "Етнография“; отдел "Българските земи XV - XIX в“; отдел "Природа“; музеен обект "Аладжа манастир“.

Проектът е с общ бюджет 71 398,00 лв. и с период на изпълнение от 15 август 2022 г. до 31 декември 2023 г.

Асоциирани партньори в проекта са СУ за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“, ЦПЛР "Общински детски център“ гр. Варна, Сдружение "Таляна“ и Фондация "Радост за нашите деца“.

Основната цел на проекта е РИМ-Варна да се превърне в приобщаващ и социално иновативен музей посредством осигуряване на достъпност до експозиционните му пространства и прилагане на технологични решения за атрактивно и модерно представяне и взаимодействие с публиките на музея.