Известната по света и у нас дизайнерка Албена Александрова, която преди броени дни получи статуетката за "Уникална мода" на най-авторитетното отличие за мода в България "Златна игла 2023", направи на пух и прах отговорните за поредната "арт" инсталация в София от Столична община. 

Дизайнерът на "Рошавата гарга" коментира меко казано странните дървени талпи, които пречат на пешеходците и са дори опасни за нормалното придвижване по тротоара на ул. "Цар Шишман" пред централния вход на 133-то училище "А. С. Пушкин". 

"Фокус" публикува поста на Албена Александрова във "Фейсбук" без редакторска намеса.

"В София простотиите продължават с пълна сила! Какво е предназначението на тези неща, дори не зная как се наричат, но със сигурност зная, че пречат на минувачите! Ми не! Не сте нито оригинални, нито авангардни, нито даже и полезни! Просто вий сте идиоти!

Ма даже не и по Ботев!

Обикновени идиоти сте, съдейки по това, което причинявате на София! Някакъв КОЛЕКТИВЕН ИДИОТИЗЪМ е новото модно течение на градската евроатлантическа среда.

Това символа на мека, счупена китка ли е? Вече дори не ми е и смешно! Кой плаща тези упражнения в колективен идиотизъм, А? Да спасим София от новата болест наречена "Колектив". Това и в СБХ едно време в соца го нямаше! Такава липса на мисъл и смисъл!", написа Албена Александрова.

Ето и отговора на Столична община дали това е поредната "арт" инсталация.