Ние като общински съветници, до местните избори през есента, имаме своите задачи и ангажименти към софиянци. За да се случи това имаме потребност от стабилна държавна власт с нормално функциониращи институции и работещ парламент. Не можем да развиваме града си и да изпълняваме ангажиментите си, докато няма приет най-малко държавен бюджет. Това се казва в декларация на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.

"Фокус“ публикува пълния текст на декларацията на ГЕРБ-СДС в СОС:

През настоящата седмица отбелязахме годишнина на нашата столица, както и резултатите от поредните избори. 144 години по-късно градът ни е преживял какво ли не, но е запомнил с добро само хората, които са оставили нещо след себе си, а не онези, които са обяснявали, защо не са оставили нищо след себе си.

Изборите които отминаха, определено важни национални избори, в които видяхме неопитни политически играчи без реална връзка с действителността, които обещаваха много, но постигнаха малко. Тази национална среда ни даде чудесна възможност да видим, кой, какъв е. Освен силно поляризираното ни общество, видяхме, че политическият ни спектър се дели на хора, които правят нещата и хора, които са чели, как се правят нещата. Хора, които постигат и реализират , и хора, които коментират постигнатото. На хора, които имат биографии и хора, които имат фейсбук профили.

ГЕРБ спечели настоящите избори. Но волята на народа ни е да бъдат изграждани мостове. Да се търсят общите решения и да не се поставя егото на политиците над потребностите на гражданите.

През седмицата достатъчно много се изговори за изборните резултати- кой е загубил гласове, кой е добавил.

На поредните подмятания към местната власт и отчаяната партийна сугестия, ще отговорим само, че кметът на София е избрана в мажоритарен вот с хиляди гласове повече от тези, които опонентите ни заедно имат в момента.

Сценарият с нахлуване на полиция в Столична община в последния ден на предизборната кампания е вече изтъркан трик за манипулиране на гражданите. Той показва само отчаяние.

Домогването до власт чрез манипулации заплашва устоите на обществото и срива доверието в цялата политическа система.

Уважаеми колеги, на фона на поредните избори и няколко правителства, в Столичния общински съвет продължава работа. Понякога ни е трудно, друг път не се разбираме или не се харесваме, но се приемаме като хора с различни мнения, които никога не губят диалогът и възможността за разговор помежду си. Защото това, което ни обединява е благото и развитието на града ни. Ние, като общински съветници, до местните избори през есента ние имаме своите задачи и ангажименти към софиянци. За да се случи това имаме потребност от стабилна държавна власт с нормално функциониращи институции и работещ парламент. Не можем да развиваме града си и да изпълняваме ангажиментите си, докато няма приет най-малко държавен бюджет.

Множество политици определят за главна своя цел "да вземем София“. Надявам се, че амбициите към града ни няма да поставят страната ни в позицията на заложник. И ние тук и хората, които ще седнат на депутатските банки, имаме своя дълг и своите правомощия. В тази връзка искам да припомня, че имаме дълг към града си и това са всички големи и малки проекти и решения, които ни предстоят и които още веднъж ще ни изправят един срещу друг, но не като врагове, а като опоненти, които имаме решения, но не и претенцията, че само и единствено "нашите“ решения са единствено правилни.

Във всички случаи от нас се очакват резултати. За да можем да покажем на града си, че сме оставили нещо след себе си."