Бившата наемателка на ученическия стол в ОУ "Димитър Димов“ Радка Андонова се свърза с Агенция "Фокус", за да коментира скандала, в който беше забъркано и нейното име:

"От декември 2021 г. не присъствам там. На 67 години съм, бях решила да се оттегля, но заради колегите участвах пак в конкурса. Не се сърдя на новата фирма.

Много болно ми стана, когато директорката казва за мръсотия, за хигиена, за лъжици, за вилици. Затова отидох на родителската среща. Всяка трета дума на тази жена е лъжа и мога да го докажа! Аз съм завършила обществено хранене, технолог съм, работим по рецептурник, по нормативи.

Тя може ли да ми покаже някакъв акт, който ми е съставен? 17 години съм била там. Има ли едно дете през тези 17 години да влезнало в болница? Аз съм давала плодчетата измити, в чинийка или в найлоново пликче. Сега доставят плодовете в кашон, директно от борсата в Първенец и ги развават на децата. Ето я хубавата й хигиена. Далаверата е голяма. Плодовете струват 2.60, а фирмата ги получава по 0.30. Къде отива разликата? Тя е човекът с интереса.

Госпожата, за да помогне на тази фирма, е продавала купони. Тя е директор на училище, но явно иска и на фирмата да помогне. Кой й дава право тя да се докосне до пари? Няма го това право въобще, но и това го подминавам.

Изгони си заместника най-позорно, той сега е директор в едно голямо училище. Явно не обича кадърните, около нея е събрала 4-5 подмазвачи. Колко неща съм знаела за нея въобще, но стана така, че дай да си изкарваме някакви си такива клюкарски истории. Не искам да участвам в това нещо. Какво общо имам аз? Тя има проблем с учителите, с родителите, с децата. Родителите искат да я махнат.

За мен тя е една долна лъжкиня. Ако си позволи още да петни името ми, може и в съда да отидем.".