Директорът на Дипломатическия институт към министъра на външните работи на Република България г-жа Таня Михайлова и доц. Велизар Шаламанов, директор "Развитие на способностите“ в Атлантическия клуб в България, проведоха среща-дискусия със студенти в зала 2Б313 "Проф. чл.-кор. Венелин Ганев“ в Юридическия факултет на Русенския университет. Темата на дискусията беше: "България в НАТО: 20 години трансформация, иновации и оперативна съвместимост в отбраната, бизнеса, изследванията“.

Сред гостите на събитието бяха зам.-ректорът по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова, доц. д-р Кремена Раянова – декан на Юридическия факултет и преподаватели от факултета, съобщиха от РУ "Ангел Кънчев".

Срещата-дискусия се проведе в рамките на Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО през 2024 г., приета от Министерския съвет.

Г-жа Таня Михайлова и доц. Велизар Шаламанов запознаха студентите с историята на членството на България в НАТО, основните политики на Алианса с оглед актуалната среда за сигурност в Европа и Черноморския регион, както и съвременните измерения на партньорство в рамките на НАТО – в сферата на науката, технологиите, изкуствения интелект, стратегическите комуникации.