Актьорът Димитър Георгакиев е новото попълнение в творческия състав на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. От културната институция уточняват за Агенция "Фокус“, че той ще дебютира на великотърновска сцена в комедията "Скакалци“ на Ст. Л. Костов, в която ще се превъплъти в ролята на Иван Беличков.

Димитър Георгакиев е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж "Любен Гройс", където през тази година се дипломира в специалност "Актьор за драматичен театър" в класа на Георги Новаков. Преди това - през 2019 година завършва специалност "Класическа китара“ в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“ в София.

Премиерата на спектакъла "Скакалци“ с негово участие е в края на октомври в голяма зала на МДТ. В най-новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена в старата столица участва целият драматичен състав на театъра. Постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с интересен декор и авторска музика. Над комедията с великотърновските артисти работи известният драматург и режисьор Юрий Дачев. Сценографията и костюмите подготвя Ханна Шварц, а с музиката се е заел Петър Атанасчев.