“Смъртоносната рибена опашка" или как общинското безхаберие погубва нашите животи, това написа преди минути в профила си в една от социалните мрежи пътният експерт Диана Русинова, видя "Фокус"

Сега може би ще си помислите, че ще ви говоря за това че “рибата се вмирисва откъм главата", но всъщност ще Ви разкажа как един несменен елемент на ограничителна система за пътища (мантинела) едва не отне човешки живот тази сутрин на бул. “Ботевградско шосе" в гр. София.

Около 10 ч. тази сутрин на водач на лек автомобил му призляло. Човекът на възраст около 70 г. изгубил контрол на управлявания от него лек автомобил. Забил се в крайпътното ОСП (мантинела). Вместо обаче това средство за обезопасяване на пътища да му помогне, едва не го е убило. Защо ли? Защото крайния елемент тип “рибена опашка" е отречен отдавна и вместо да рисуваме незаконни “реорганизации" и да се грижим САМО за велосипедистите в този град можеше да се помисли и за по-приоритетни неща, като това да подменим опасните елементи от пътната среда.