Дежурни екипи следят състоянието на пътищата на територията на Велико Търново и в цялата община. Това увериха за "Фокус“ от местната администрация. Смените им са 24-часови, като се правят обходи на целия град и ако някъде има проблеми се изпраща съответната техника – за почистване или опесъчаване. Междувременно има и десет камиона, които също обикалят и обработват улиците с препарати срещу заледяване.

Проверка на "Фокус“ показа, че улиците на Велико Търново са почистени до асфалт, но са мокри и хлъзгави, заради което шофьорите трябва да са внимателни. Сходно е състоянието на пътищата и в цялата област – мокри, на места заснежени и се обработват срещу заледявания.

От АПИ информират, че близо 150 машини почистват пътните настилки в цялата страна. Те апелират шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Луиза ТРАНЧЕВА