Много студена нощ изкараха протестиращите в Старозагорско, но дори това не ги накара да се отметнат от исканията си и да се приберат вкъщи, предаде репортер на "Фокус". Първите четири дни те настояваха премиерът Николай Денков да дойде на място при тях, след което пренасочиха исканията си към народните представители и очакваха покана за среща в София, за да преговарят с председателите на парламентарните групи. Малко по-късно обаче такава дойде от страна на премиера за разговори в Раднево. Те отново отказаха, а Денков реши да смени мястото на срещата - от Раднево в Народното събрание. В разговорите се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.

Междувременно протестите продължават и до този момент. Блокирани са детелината на АМ "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208-и километър, главния път София- Бургас, както и Подбалканския път при Гурково и Прохода на Републиката.

На петия ден от протестите на енергетици и миньори контактна група от протестиращи тръгва към столицата за среща с властта. Пред блокиралите АМ "Тракия" лидерът на Подкрепа в Мини "Марица-изток" Бисер Бинев заяви, че волята на хората са на разговорите да присъстват представители на всички парламентарни групи. Ако това не се случи, контактната група няма да участва в срещата, която е насрочена за 11.00 часа. От вчера са ясни и основните искания на протестиращите, които са формулирани в шест точки.  

Председателят на КНСБ в ТЕЦ "Марица-изток 2“ Деян Дяков, че агресията срещу протестиращите енергетици продължава. "Призоваха ме днес в икономическа полиция, защото има образувана преписка", заяви той в социалните мрежи, а множество хора го подкрепиха и бяха категорични, че ще го придружат.

Рени АТАНАСОВА