Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“ във Велико Търново е победител в Националния фотоконкурс "Моето училище е най-хубаво“. От школото уточняват за "Фокус“, че голямата награда е за Аслан Ахмедов, ученик в IXв клас, специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение".

В седмото издание на състезанието той участва с три различни снимки, които разкриват част от училищния живот в ПГТ по туризъм. Фотосите са озаглавени "Гвардейци“ /показва гвардейския отряд на школото/, "На гости на болярите“ /кадърът е заснет по време на практически занятия на ученици от специалности "Екскурзоводство“ и "Туристическа анимация“/ и "Фламбе“ /снимката - победител, заснета по време на практика на ученици от специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“/.

Председател на журито, което оценява фотосите, беше проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионни висши училища. Целта на конкурса е подкрепа и популяризиране на ученическото творчество и креативност и представяне на училището през погледа на неговите ученици. Състезанието се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката и в него са получили  възможност да участват стотици  ученици от цялата страна, които са изпратили до три свои снимки, обвързани с дейността на учебното заведение.

Учителят, мотивирал Аслан за участието в конкурса, е класният му ръководител Цветомира Гонкова.