Община Враца организира в събота, 26 ноември, девети детски турнир "Мама, татко и аз“. Това каза пред журналисти зам.-кметът на община Враца Александър Владимиров, предаде кореспондент на "Фокус". Той уточни, че поводът е Денят на християнското семейство и е във връзка с реализирането на дейности по проект "СТИМУЛ за ранно детско развитие" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“.

"В надпреварата ще се включат 36 отбора, като всеки отбор се състои от едно дете и един родител, а децата са на възраст 5-6 години“, уточни Владимиров и допълни, че отборите ще участват в две различни състезания в серия по 6 отбора, от които ще бъде излъчен само по един победител.

"Шестте победители от всяка серия ще бъдат наградени на финала на турнира, а всички участници веднага след всяка серия ще получат грамоти и предметни награди. Всяко семейство пък има правото да избира дали майката или бащата ще участват в състезанието“, допълни зам.-кметът Александър Владимиров.

Домакин на състезанието ще е спортната зала на Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов“във Враца, а началото на турнира е в 10.00 ч.

Росица ВАЛЕНТИНОВА