Детският неотложен кабинет, който функционира в ДКЦ "Софиямед“-Люлин вече работи с удължено работно време от 8:00 до 20:00ч., всеки ден- от понеделник до неделя.



В него се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с детските болести от висококвалифицирани специалисти- педиатри, работещи и в Детко отделение на университетска болница "Софиямед“.



"Надяваме се чрез удължаването на работното време на специализирания кабинет за неотложна помощ за деца от 0 до 18г. да бъдем в помощ на родителите, особено в настоящия летен сезон когато чревните и другите вирусни инфекции често засягат децата, както и през предстоящия есенно-зимен сезон, когато децата боледуват по- често“, коментират от екипа на Неотложния кабинет в "Софиямед“.



В кабинета родителите могат да осъществят консултация на своето дете и когато по една или друга причина не могат да го направят при наблюдаващия педиатър или друг специалист.



"Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифицирана помощ по различни направления в областта на педиатрията“, добавят от "Софиямед“.