Детски празник с много забавления ще има в центъра на Велико Търново днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Програмата ще е на коледния базар в парк "Марно поле“ и започва в 11:00 часа. Организаторите от Община Велико Търново са подготвили игри и коледни състезания за малки и големи. Ще има бой със снежни топки, украса на елхи, музика, песни и танци със специална диджей програма.

Празничните прояви в старата столица продължават и на връх Рождество Христово. В 10:30 часа на 25 декември на коледния базар коледари от ПФА "Искра“ ще наричат за здраве и берекет. Малко по-късно в парк "Марно поле“ очакват и Дядо Коледа, който ще пристигне с приказен файтон, заедно със Снежанка и джуджетата. От 12:00 часа в голямата зала на Общината куклен театър "Весел“ ще представи своята "Коледна въртележка“, входът е свободен.

Подарък за всички жители и гости на Велико Търново ще е и безплатното излъчване на аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“, който можете да наблюдавате от площад "Цар Асен I“.

Луиза ТРАНЧЕВА