Пловдивчанин се свърза с редакцията на "Фокус"за да разкаже за ужасен инцидент на детска площадка, която предстои да бъде официално открита утре. Преди няколко дни на едно от съоръженията дете на 1 годинка е затиснало пръстчето си. Ето сигнала на на нашия читател:

Здравейте,

В гр. Пловдив, бул.Дунав 186, на 17.4.2023, стана инцидент с малко дете на детска площадка, което има вероятност да загуби пръстчето си. Причината е, че вратите на детската площадка НЕ отговарят на чл.12(2) от НАРЕДБА № 1 ОТ 12 ЯНУАРИ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА

Според наредбата разстоянието между подвижната част на вратата и рамката трябва да е 12 мм във всяко едно положение на вратата. На проблемната площадка това не е така - при отворено положение вратата се опира плътно до рамката. Последствието е, че детско пръстче беше буквално премазано като в менгеме. 

Информирах общината по ел.поща (виж препратения по-долу мейл и снимки) и получих входящ номер по имейл. За съжаление седмица по-късно няма реакция, а общината обявява с плакати, че на 24.4.2023 в 17:30 ч, кметът ще прави тържество, за да открие площадката, която не отговаря на изискванията за безопасност. Моля за гласност!

Благодаря

ПС! С този сигнал не се търси политически или личен ПР. Просто площадката е пълна с деца ежедневно и може и друго дете да пострада.