Пострадалото в катастрофата край Маринка 6-годишно момче се бори за живота си. То е настанено за лечение в отделение "Реанимация" към УМБАЛ - Бургас с диагноза политравматизъм, с опасност за живота. Майка му, която е шофирала единият от автомобилите – "Сузуки", е приета за лечение в отделение "Ортопедия" с фрактура на дясната подбедрицата.  

Катастрофата стана вчера около 14.23 ч. по пътя село Маринка - Малко Търново на около 2-3 км след селото. В инцидента са участвали три   коли - “Сузуки Витара", с бургаска регистрация, управляван от 33-годишна бургазлийка, “Дачия Логан", с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен бургазлия и “Форд Мустанг", с бургаска регистрация, управляван от 57-годишен бургазлия. И трите автомобила са се движили в посока Маринка, съобщи репортер на "Фокус".

Инцидентът е възникнал при т.нар. “двойно изпреварване" - водачът на   форда е предприел изпреварване на двете предходни коли, като паралелно с това и водачката на сузукито е предприема изпреварване на дачията. Стигнало се до сблъсък, при който сузукито е излязло извън пътното платно и се е блъснало в крайпътно дърво.