Оръжието, с което синът на кандидата за депутат Явор Божанков е прострелял друго дете, е револвер "Смит енд Уесън" 357 магнум. Това съобщават от Районната прокуратура във Велико Търново, откъдето водят разследване по случая.

Първоначално събраните данни сочат, че инцидентът е станал в село Арбанаси, по време на рожден ден. Синът на кандидата за народен представител, който е на 11 години, е ранил в дясното ходило друго дете – на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без  надзор от собственика му. В хода на досъдебното производство се изследват  всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност -  изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои  назначаването на експертизи и извършването на други процесуално – следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.