Детето, което беше простреляно от сина на Явор Божанков, е в добро състояние. Това каза пред журналисти Тихомир Шабов, районен прокурор от прокуратурата във Велико Търново, предаде репортер на "Фокус". Собственикът на пистолета е задържан. Родителите, които не са упражнили надзор над децата си - няма да носят отговорност.

"Пистолетът е бил оставен на пейка, имало е деца, които са си играли и след това е произведен изстрелът. Нямало е лице, което е със статут на народен представител. Детето е все още в болница", коментира още районният прокурор. 

"Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто", обясни Тихомир Шабов.

Предстои прокуратурата да сезира Държавна агенция за закрила на детето и Агенция "Социално подпомагане" по повод инцидента. Припомняме, че случката се разигра по време на парти за рожден ден в Арбанаси.