Вчера в Националния дворец на децата в София се състоя официалната церемония по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка на тема "Аз и Детското полицейско управление", организиран по Националната програма на МВР в партньорство с Министерството на образованието и науката. На почетното трето място в първа възрастова група се класира ученичката от IV "Б" клас при СУ "Йордан Йовков" – Русе – Мария Тодорова, съобщиха от училището.

Отличените в конкурса участници получиха наградите си от Мариета Георгиева – заместник-министър на образованието и науката, главен комисар Атанас Илков – директор на Главна дирекция "Национална полиция", комисар Мария Ботева – заместник-началник на отдел "Пътна полиция", и главен инспектор Петър Петров. Децата получиха грамота и предметна награда, осигурени от "Национална полиция". Те бяха поздравени и от възпитаниците на различните клубове в Националния дворец на децата, а във фоайето на сградата бе организирана изложба от картините на младите художници. Творбите ще бъдат продадени на търг, а събраните средства ще отидат в Националната кампания за подпомагане на децата на загиналите служители от системата на МВР по време на изпълнение на служебните им задължения.

Честито на Мария и на учениците от IV "Б“ с класен ръководител г-жа Татяна Стоилова, които носят с гордост името "Доброволец“ към Детското полицейско управление на СУ "Йордан Йовков“ – Русе.