При голям интерес премина срещата на кандидатите от листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Кюстендил с гражданите на Бобов дол и земеделски производители от региона, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Кюстендил . Кандидатът за народен представител Десислава Александрова, която днес празнува и своята 30-та годишнина, си пожела като най-добър подарък за рождения си ден младите семейства в родния ѝ Бобов дол да имат условия за успешна реализация след завършване на образованието. За постигане на този резултат ГЕРБ-СДС предвижда пакет от мерки за насърчаване на младежкото предприемачество и прилагане на Програма 60/40 за 60 000 младежи, които след завършване на училище и/или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца. Обичана и ценена от своите съграждани, Десислава получи десетки поздравления и пожелание за изборен успех и достойно представяне в 48-то Народно събрание. 

Водачът на листата Христо Терзийски отговори на въпроси относно притесненията на хората заради засилената мигрантска вълна. "За съжаление в стремежа си за разправа с политическите опоненти, Рашков изцяло пренебрегна задълженията си като министър на вът news pic 2
© ПП ГЕРБ Кюстендил
решните работи и допусна страната ни да се превърне буквално в "разграден двор“. Помните каква бе ситуацията по времето на мандата на Борисов – миграционният натиск бе практически нулев. Знаем как и можем отново да го постигнем, ако след 2 октомври получим доверието на българските граждани да поемем управлението на страната“.

Кандидатът за народен представител и национален състезател Даниел Александров сподели, че за разлика от спортния тепих, където важат правилата на феърплея между противниците, опонентите на ГЕРБ-СДС в тази кампания са показали, че чрез лъжи, манипулации и клевети ще се опитат отново да се доберат до властта. "Подобна "промяна“ носи ползи единствено на тях, но не и на българския народ“, отбеляза Александров.

Михаела Крумова заяви пред гражданите на Бобов дол, че намира за основателни всеки един от проблемите, които поставят и изрази готовността си, заедно с колегите си от листата на ГЕРБ-СДС, да направят необходимото за подобряването на живота на хората в региона. Крумова се ангажира с подкрепа на всички инициативи, свързани със семействот
© ПП ГЕРБ Кюстендил
о и майчинството.

Радослава Чеканска отговори на въпроси, свързани със сферата на социалното подпомагане. Тя отбеляза важността от разработването на Кодекс за социална подкрепа, който е заложен в предизборната програма на коалицията. Необходима е нова система за социално подпомагане, в която помощите са окрупнени, по-високи, но по-целенасочени и ефективни.

Много земеделски производители коментираха с Елка Лукарска-Ангелова проблемите и несигурността, с които се сблъскаха през изминалата година. "Изминалата година бе изключително трудна и за малките, и за по-големите производители.  За първи път от близо половин век изкупвателните пунктове за череши дни наред останаха затворени и продукцията гниеше неоползотворена. Като стоматолог, мога да кажа, че както при човека, не трябва да се допускат "развалени зъби“, защото те разболяват целия организъм, така и в политиката не трябва да се допускат некомпетентни управници, защото видяхме през последната година, че от това страда цялото общество“.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС заявиха пред гражданите на Бобов дол, че се надяват на 2 октомври отново да получат категоричната подкрепа на жителите от региона, която три пъти поред отреждаше на коалицията безапелационното първо място.