Десетото юбилейно издание на събора на ретро автомобили ще се състои тази събота в Сливен. След двегодишно прекъсване заради пандемията градът отново ще посрещне ретроавтомобили от цялата страна и съседните държави, съобщи за "Фокус" организаторът на събитието председателят на клуб "Туида класик“ Валентин Дойчинов.

 

Десетото юбилейно издание на събора на ретро автомобили ще се състои тази събота в Сливен. След двегодишно прекъсване заради пандемията градът отново ще посрещне ретроавтомобили от цялата страна и съседните държави, съобщи организаторът на събитието председателят на клуб "Туида класик“ Валентин Дойчинов.

Около 200 автомобили се очаква да пристигнат в Сливен за парада. Гвоздеят на таз годишното издание на събора ще бъде 100-годишен "Ситроен“, реставриран миналата година, един от най- именитите реставратори у нас Господин Николаев от Хасково ще представи уникален "Мерцедес“. Ще има представители на американската класика от 20-те и 30-те години на миналия век,  ще има и автомобили от социализма – "Лада“, "Трабант“ и "Шкода“. Поканени за участие са и реставратори на автобуси. Ще има и ретро мотоциклети и велосипеди. И тази година има дрескод – собствениците на автомобили да са в подходящи облекла, характерни за епохата на техните возила, а за доброто настроение на гостите на парада ще се грижат ансамбъл "Тракийче“ и Военният духов оркестър. 14 часа ще се състои награждаването на победителите, като кметът Стефан Радев лично ще избере, чий автомобил ще бъде отличен с Купата на кмета.

Сливен очаква всички любители на автомобилния спорт. Местните горди собственици на ретро возира се събират в 9 часа, а гостите от страната и чужбина пристигат в 10 на голямата площадка под храм “Св. Петка“, до Ритейл парка.  

За тези, които ще останат и след края на парада, има предвидено парти с чудесна ретро музика.