Десетки сигнали за наводнени обекти и паднали дървета в столицата, постъпиха в МВР. Това показва информацията от ГДПБЗН, свързана с динамичната метеорологична обстановка. Няма данни за застрашени или пострадали хора, съобщиха от МВР.

През изминалата нощ са постъпили 63 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София – град и област София.  Сигналите са главно за наводнени обекти в района на кварталите "Симеоново", "Драгалевци", бул. "Симеоновско шосе" и "Околовръстното шосе“ на гр. София, както и в софийските села Яна и Бухово от състава на район "Кремиковци" на Столичната община. Получени са и няколко сигнала за блокирани леки автомобили и граждани от високи дъждовни води, които не могат да се оттекат в канализацията на "Околовръстен път".

До 6 часа тази сутрин служителите на ГДПБЗН са отреагирали  на над 30 сигнала за наводнени обекти и улици, вследствие на падналият интензивен валеж от дъжд на територията на София. За нормализиране на обстановката на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

По-характерни случаи:

На "Околовръстен път" в участъка между бул. Черни връх и бул. Симеоновско шосе от закъсали 3 леки автомобила, евакуирани са петима, сред които жена и две деца.

Два екипа са работили и по отводняване на двете платна за движение при подлезите на бул. Сливница и "Лъвов мост" и на подлеза при "НДК".

Получени са и няколко сигнала за отводняване на наводнени къщи и дворове в с. Боровци общ. Берковица, обл. Монтана. На място са изпратени два автомобила с 4 служители и две помпи от РСПБЗН – Берковица.

Към 7 часа тази сутрин на територията на София служителите на пожарната продължават работата по 20 действащи сигнала за отводнявания на обекти. Служителите на ГДПБЗН продължават работата по отработването на получените сигнали.